bakery-1122185_960_720

SUŠENKY Z OVESNÝCH VLOČEK

Nemá cenu chlubit se jen úspěšnými projekty, takže zde předestírám svůj kulinářská přehmat v podobě na pohled velmi vábných keksů ze samých zdravých surovin (banány, med, skořice, vločky a mléko).

Ale začnu od začátku.

Z nákupu u Alberta, kam chodím jen výjimečně, jsem si přinesla další číslo jejich časopisu o vaření. Nakupuji tam jen zřídka, protože mě hrozně vytáčí, jak stojím asi v kilometrové frontě a poslouchám jejich oduševnělé slogany “u nás se front bát nemusíte….”.
Keksíky mě zaujaly, svou jednoduchostí, rychlostí a tím, že s ovesnými vločkami obecně, mám velmi dobrou zkušenost. A tak jsem si nakoupila ingredience, abych je vyzkoušela.

Ve stejný den a prakticky i ve stejnou chvíli mi píše kamarádka “peču keksy z ovesných vloček, stav se na ochutnání”. Tak jsme se společně pobavily nad stejným nápadem. Kamarádka byla rychlejší a další zpráva byla “hele, tak sušenky nic moc. Bez chuti a bez zápachu”.

No myslíte, že jsem jí to uvěřila? No neuvěřila a jala jsem se péct svoje a bezpochyby lepší. A výsledek? Bez chuti a bez zápachu.

Julinka ochutnala a zdvořile konstatovala, že jsou dobrý. Ríša jen ochutnal. A zbytek jsem vyhodila. Kamarádka, pod tíhou výčitek svědomí hladovějících dětí v Africe, je snědla sama.

Leave a Reply