Pomerancove_cupcakes

POMERANČOVÉ CUPCAKES

Pomerančové cupcakes jsou skvělou volbou vláčného a osvěžujícího moučníku pro celou rodinu. Díky použitým surovinám vydrží dlouho čerstvé.

Z vlastní zkušenosti doporučuji mít doma pomeranče a pomerančový džus. A nebo aspoň manžela, který vám to zajde koupit (díky Ríšo).

Recept na 12 cupcakes
(bavíme se o těch klasických formičkách, které mají dno 5 cm a výšku cca 2,5 cm)

  • 2 vejce
  • 60 ml řepkového oleje
  • 30 ml pomerančového džusu
  • 30 ml mléka
  • 120 g třtinového cukru
  • 120 g polohrubé mouky (když pečete s ovocem nebo zeleninou je vhodnější polohrubá)
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
  • hrst nasekaných mandlí

 

Postup:

Netřeba připomínat (takže to raději připomenu), že všechny suroviny musí být ve stejné pokojové teplotě. Tak si mléko a vejce vyndejte z lednice o chvíli dřív a nechte odstát.

Vejce smíchejte s cukre a šlehejte do bílé pěny (nebude moc bílá, protože používáme třtinový cukr).

Pořád míchejte a současně slabým pramínkem vlévejte do pěny olej, pak mléko na konec džus.

Prosátou mouku s práškem do pečiva přisypte do žloutkové pěny. Vše jemně a s láskou promíchejte, ale už nešlehejte.

Přidejte pomerančovou kůru a nesekané mandle.

Pečte cca 20 min v předehřáté troubě na cca 180 st. Doporučuje se troubu neotvírat, aby cupcakes nespadly. Zda jsou hotové poznáte, když do nich zapíchnete špejli a ta zůstane suchá.

Nechte je chladnout pozvolna, ideálně na mřížce.

 

Krém

Tentokrát jsem použila velice populární krém s Mascarpone. Je lehký a skvěle se tak hodí ke svěžím cupcakes.

250 ml vychlazené smetany ke šlehání částečně vyšlehejte, vsypte ztužovač a došlehejte. Pak přidejte sýr Mascarpone. Ten už dále nešlehejte, ale jen vmíchejte. Cukr moučku podle chuti.

Leave a Reply