Brusinková brownies

BRUSINKOVÝ BROWNIES

Tak tenhle fešák se mi povedl minulý týden. I když to není cupcake v pravém slova smyslu, byl vyroben v cupcakových formičkách, tak k nim má blízko. A hlavně je tak dobrý, že se o něj s vámi musím podělit.

Na brusinkový brownies budete potřebovat především čokoládu. Tady bych doporučovala nešetřit. Čokoláda je to, co ho dělá výjimečným a tak si dopřejte. Já jsem použila čokoládu Michel Cluizel.
Dělám je do silikonových formiček. Silikonových proto, aby se bábovičky daly snadno vyklopit. Já používám tyto. Jsou větší než běžný cupcakes, takže to není žádný prďola.

Na 12 takových fešáků budete potřebovat:

  • 240g másla
  • 150g cukru
  • 250g čokolády
  • 110g polohrubé mouky
  • Brusinkový kompot, nebo čerstvé či mražené brusinky
  • 3 vejce
  • Hrst vlašských ořechů

V kastrůlku si rozehřejte 90g másla a smíchejte se 6ti lžícemi cukru. Za stálého míchání přiveďte k varu a pak ještě horké nalijte do formiče. Na směs nasypte ořechy a pak brusinky. Ořechy doporučuji spíš na větší kusy, aby byly cítit.

Ušlehejte vejce se zbytkem cukru do bílé pěny. Než se tak stane zbytek másla nechte opět rozpustit v kastrůlku a pak do něj dejte čokoládu, aby se hezky rozpustila. Do ušlehané vaječné pěny vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a nakonec prosátou mouku. Tu už jen ručně.

Těsto nalijte do formiček cca 1 cm pod okraj a dejte péct na 20 min na 180 °C.

Po upečení nechte pár minut odstát a pak opatrně vyklopte.

Leave a Reply